Vrnjačka Banja

 

Parkovi

Da bi upoznali Vrnjacku Banju – kraljicu banja, najbolje je kažu , provozati se nekim od vrnjackih fijakera od „Mosta ljubavi“ kroz nepregledni i biljnim životom bogat Vrnjacki park.koncertDuž Vrnjačke rečice pružaju se banjska šetališta zaštićena stablima lipa u skoro celoj dužini od skoro 2 kilometra. Tim stazama su se nekada vozili Desanka Maksimović, Ivo Andrić, Maksim Gorki, Danilo Bata Stojkovića… ali i milioni turista i posetilaca iz sveta i Srbije. Sve je na svom mestu, doterano sa pažnjom i ljubavlju, pa ako ste i nekad imali neke predrasude prema Vrnjačkoj Banji, par sati šetnje biće Vam dovoljno da potpuno drugim očima gledate na ovo mesto.

Veštačka stenakoncert

Veštačka stena za sportsko penjanje (free climbing) kao turistička ponuda Vrnjačke Banje privlači veliki broj turista koji žele aktivan odmor. Planinarsko-sportski klub „Goč“ pruža mogućnost posetiocima Vrnjačke Banje da se oprobaju u sportskom penjanju na veštačkoj steni koja je locirana u vrnjačkom parku i čini jedinstvenu celinu zajedno sa teniskim terenima, dečijim igralištem i japanskim vrtom.

Olimpiski bazenkoncert

Olimpijski bazen izgradjen je 1960. godine i nalazi se u blizini mineralnog izvora Snežnik. Sastoji se iz kompleksa od dva bazena od kojih je jedan dečiji, a drugi olimpijskih dimanzija 25x50m i dubine od 1,20m – 2,20m.

Vrnjački Karneval

Vrnjački Karneval je uz Guču i Exit najveća turisticka manifestacija u Srbiji i svakako predstavlja krunu dešavanja tokom sezone. Ova manifestacija okupi preko 200 000 posetilaca. Vrnjački KarnevalTokom nedelju dana u julu mesecu Vrnjačka Banja je scena na kojoj se održava veliki broj maskenbala, festivala, koncerata, predstava, sportskih dešavanja…

Vrnjački Karneval